Jodełka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
dość zaawansowane
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• maka - 12 dag
• cukier - 20 dag
• jajko - 6 szt.
• kakao - 2 łyżka(i)
• polewa czekoladowa - 1 op.

Etapy przyrządzania

1
Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z pianą, mąką i kakao. Upiec w blaszce 30 x 30 cm i ostudzić. Na mleku ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem, dodając ostudzony budyń i wiórki, wlać alkohol. Posmarować ciasto i pokroić na 4 paski 12,6,8 i 4 cm. Ułożyć na folii w piramidę, przekroić pionowo na pół i złożyć by powstały ukośne linnie. Schłodzić. Posmarować polewą i posypać wiórkami

Jak podawać?

-- KREM: 1 torebka budyniu waniliowego 1/2 litra mleka 20 dag masła 15 dag cukru pudru 10 dag wiórków kokosowych 1 kieliszek alkoholu

Uwagi

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher