|
|||||||||
Pieczony filet z kurczakaKrótki opis potrawyFilet z kurczaka z piekarnika.Potrzebne składniki filet z kurczaka (około 25 dag) - 1 szt. suszone zioła: tymianek lub cz±ber albo przyprawa do kurczaka czosnek - 1 olej - 1 łyżka(i) sól pieprz Etapy przyrządzania1
1. Mięso umyć, osuszyć, przekroić na 2 porcje, lekko rozbić ręk±.
2. Z±bek czosnku posiekać, rozetrzeć z sol±, pieprzem i olejem, natrzeć mięso.
3. Zawin±ć w aluminiow± folię, włożyć do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika na pół godziny.
4. Podawać z pieczonymi ziemniakami i warzywami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |