|
|||||||||
sos porowyKrótki opis potrawyprzepyszny sos do placków ziemniaczanych b±dĽ do makaronów lub kaszy gryczanej ;)Potrzebne składniki por - 2 szt. ¶mietana 18% - 400 ml natka pietruszki - 1 sól, pieprz - 2 szczypta(y) kostka rosołowa - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Pory kroimy wzdłuż na pół, a potem w półkola. Wrzucamy na rozgrzan± patelnię z odrobin± oliwy.
Gdy por straci większo¶ć objęto¶ci i się zeszkli dodajemy cał± ¶mietanę i mieszamy. Gdy sos jest zbyt gęsty dodajemy przegotowanej wody do rozrzedzenia. Dodajemy kostkę rosołow± i przyprawy.
Na koniec dodajemy pokrojon± natkę pietruszki i podajemy ;)
Smacznego ;)
Jak podawać?zaraz po przyrz±dzeniuUwagido sosu również przy końcu gotowania można dodać gar¶ć startego żółtego sera wtedy uzyskamy jeszcze lepszy smak ;) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
sosik super, tylko poco dodawać glutaminian sodu w kostce? lepszy jest bez kostki! Pozdrawiam.
autor: Anonim dodany dnia 2012-01-28 19:33:27