|
||||||||||
Placek ziemniaczany (tanie)Krótki opis potrawyPlacek ziemniaczanyPotrzebne składniki 0,5 kg ziemniaków, * 80 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę, * sól, * pieprz, * majeranekEtapy przyrządzania1
1. Ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo. Obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 2. Z boczku wytopić skwarki. Zdjąć skwarki, dodać do ziemniaków, wymieszać z pieprzem i majerankiem, doprawić solą. 3. Na patelnię z tłuszczem wyłożyć masę ziemniaczaną. Smażyć, aż się przyrumieni od spodu. 4. Przełożyć na talerz i zsunąć na patelnię, by placek przyrumienił się z drugiej strony.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|