|
||||||||||
Oszczędne pasztecikiKrótki opis potrawyOszczędne pasztecikiPotrzebne składniki gotowane mięso z rosołu, * 2 szkl. ugotowanych ziemniaków, cebula, * 2 jajka, * sól, pieprz, * łyżeczka przyprawy do zup, 2 duze kapelusze suszonych borowików lub innych grzybow, * szkl. mleka i wody (pół na pół), * tarta Etapy przyrządzania1
W letnim mleku z wodą moczymy grzyby, gdy napęcznieją, gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości. Odparowujemy płyn, w którym się gotowały, powinny pozostać 3 duże łyżki. Na tłuszczu podsmażamy cebulke pokrojoną w kosteczkę.Gdy się zeszkli odstawiamy do ostudzenia.Gotowane mięso, ziemniaki, cebulę, grzyby przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa, dodajemy jajka, przyprawy, tartą bułkę namoczoną w 3 łyżkach płynu z gotowanych grzybów, wyrabiamy, gdy trzeba dosypujemy tartej bułki. Z masy formujemy 8 tej samej wielkości, płaskich pasztecików, panierujemy lekko dociskając w tartej bułce. Smażymy, rumieniąc z obu stron. Podajemy gorące z dodatkiem zasmażanej kapusty i ziemniakami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|