CHRUPIĄCA MIELONKA Z WARZYWAMI

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pożywna i niedroga potrawa dla braci studenckiej

Potrzebne składniki

• mielonki wieprzowej lub mortadeli - 0,5 kg
• mrożonej mieszanki groszek z marchewka - 1 op.
• jajko - 1 szt.
• bułka tarta - 7 łyżka(i)
• mąka - 1 łyżka(i)
• bulion - 1/2 szkl.
• koperek - kilka gałązek
• olej - 3 łyżka(i)
• sól, pieprz - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Jedzonko robi się bardzo łatwo. Mielonkę kroimy w plastry, tak ok 1 cm Obtaczamy w rozmąconym jajku a potem w bułce tartej. Rozgrzewamy na patelni olej i obsmażamy mielonkę z obu stron na złoto. W rondelku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mrożonkę, dusimy ok. 10-15 min podlewając bulionem. Na koniec przyprawić warzywa do smaku. Możemy zrobić też sos warzywny wlewając cały bulion od razu i zagęszczając mąką.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher