Sałatka ze szparagów wiosenna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sałatka ze szparagów wiosenna

Potrzebne składniki

• 500 g szparagów * 100 g zielonego groszku (świeżego lub z puszki) * 2 ugotowane na twardo jajka
• 1 łyżka świeżej rzeżuchy * 2 łyżki majonezu
• 150 ml jogurtu lub śmietany * 1 pęczek szczypiorku
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki * 1 łyżka soku z cytryny, cukier, sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Szparagi myjemy, obieramy i gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Po odcedzeniu kroimy szparagi na kilkucentymetrowe kawałki. Groszek odcedzamy z zalewy, a świeży podgotowujemy ok. 5 minut i również osączamy. Szparagi łączymy z groszkiem, przekładamy do salaterki. Przygotowujemy sos. Mieszamy majonez, jogurt lub śmietanę z przyprawami, sokiem z cytryny oraz posiekanym szczypiorkiem i pietruszką. Sałatkę polewamy sosem i posypujemy rzeżuchą, dekorujemy ćwiartkami jaj ugotowanych na twardo.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher