Papryka nadziewana

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Węgry
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

papryka

Potrzebne składniki

• papryka - 6 szt.
• mięso mielone - 40 dag
• ryż - 10 dag
• mąka - 5 dag
• smalec - 5 dag
• sól pieprz cukier
• cebula
• śmietanka - 1/2 szkl.
• puszka przecieru pomidorowego wymieszanego z sokiem pomidorowym

Etapy przyrządzania

1
Ryż opłukać, wrzucić na 10 min na wrzątek, odcedzić
2
Cebulę posiekać, zeszklić na tłuszczu
3
Wymieszać ryż z mięsem, przyprawić solą i pieprzem
4
Z papryk odciąć spody, wyjąć gniazda nasienne
5
Napełnić papryki farszem. Włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, gotować pod przykryciem, aż zmiękną
6
Z mąki i smalcu przygotować zasmażkę, wlać przecier pomidorowy, gotować 20 min, przyprawić. Włożyć papryki, polać śmietaną
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher