Żurek babci

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

podawać z ziemniakami i chlebem.

Potrzebne składniki

• zakwaszony żur - 1/4 l
• pieczarki - 15 dag
• marchew - 1 szt.
• pietruszka
• boczek wędzony - 50 dag
• szynka - 10 dag
• kiełbasa - 10 dag
• schab pieczony - 10 dag
• jaja - 3 szt.
• śmietana - 0,5 szkl.
• pieprz - szczypta(y)
• sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
W półtora litra wody ugotować boczek, wyjąć, a do wywaru włożyć starte na tarce warzywa i pokrojone pieczarki. Gdy warzywa będę miękkie wlać żur i śmietanę, zagotować, doprawić sola i pieprzem. na kilka minut przed podaniem włożyć pokrojony w paski boczek, schab, szynkę i kiełbasę. Dodać ugotowane na twardo jajka pokrojone w ćwiartki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher