Zupa serowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

mniam:)

Potrzebne składniki

• wywar lub woda - 1,5 l
• serki topione po 100 g - 4 szt.
• szynka wędzonej lub chudy boczek - 100 g
• pokrojone w kostkę cebule - 2 szt.
• czosnek - 2
• masło - 1 łyżka(i)
• grzanki
• sól, pieprz
• kostki rosołowe - 2-3 szt.

Etapy przyrządzania

1
Wędlinę kroimy w drobne paseczki i razem z pokrojoną cebulą i posiekanym czosnkiem przesmażamy na maśle. Zalewamy wywarem i dodajemy serki topione. Chwilę gotujemy i przyprawiamy. Podajemy w miseczkach z dużą ilością grzanek. Jeżeli zamiast wywaru używamy wody, to możemy dodać kostki rosołowe.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher