Pagacsa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Węgry
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kuchnia węgierska

Potrzebne składniki

• mąka - 50 dag
• słonina - 25 dag
• masło - 1/2 kostka(i)
• białe wino - 150 ml
• drożdże - 4 dag
• mleko - 200 ml
• sól pieprz
• białko

Etapy przyrządzania

1
Słoninę zesmażyć, skwarki zemleć. Zagnieść ciasto ze skwarkami, rozwałkować na 2 cm płat. Brzegi zawinąć do środka, odłożyć na godzinę w chłodne miejsce, ponownie rozwałkwać i zawinąć brzegi do środka. Wyciąć krązki, naciąć, posmarować białkiem, upiec
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2017 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher