Zupa ziemniaczana

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Mniam mniam.:)

Potrzebne składniki

• woda - 1,5 l
• porcja rosołowa - 1 szt.
• wiejska kiełbasa - 15 dag
• kartofle - 10 szt.
• sół, pieprz
• czosnek granulowany - 2 łyżeczka(i)
• ziele angielskie
• kostka rosołowa - 1 szt.
• koncentrat pomidorowy - 3 dag
• mąka - 2 dag
• smalec - 2 dag
• natka pietruszki

Etapy przyrządzania

1
* mięso umyć , pokroić w kostkę , podsmażyć na smalcu * cebulę obrać i pokroić w kostkę * kiełbasę pokroić w kostkę * cebulę i kiełbasę dodać do mięsa i lekko podsmażyć * przygotować bulion , w 1 1/2 l wody rozpuścić kostkę bulionową , dodać mięso , cebulę i kiełbasę , zagotować * dodać do bulionu ziele angielskie , pieprz , listek laurowy i czosnek, ugotować * ziemniaki obrać , umyć i pokroić w kostkę , dodać do wywaru, gotować do miękkości * smalec rozgrzać na patelni , wymieszać z mąką , zasmażyć i połączyć z zupą * dodać do zupy koncentrat pomidorowy , chwilę podgotować, dodać pokrojoną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher