|
||||||||||
Gulasz wieprzowyKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki wieprzowina - 70 dag maka - 2 dag tłuszcz - 4 dag cebula - 10 dag liśc laurowy - 1/2 szt. ketchup - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Mięso opłukać, oddzielić od kości, pokroić na kawałki, licząc 6-8 na osobę, osolić, lekko oprószyć mąką. Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Dodać obraną, pokrojoną w krążki cebulę zrumienioną na tłuszczu pozostałym ze smażenia. Mięso podlać 1/8 l wody i dusić powoli pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia podprawić resztą mąki, dodać pieprz, keczup, liść laurowy, zagotować. Podawać z kaszą, ziemniakami, makaronem i sałatką wielowa-rzywną KRAKUS.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|