|
||||||||||
Faszerowane kapelusze zapiekane w sosie śmietanowymKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki pieczarki - 8 szt. cebula - 1 szt. natka pietruszki - 1/2 szt. olej - 1 łyżka(i) metka - 50 dag smietana kremówka - 5 łyżka(i) pomidor - 25 dag sól, pieprz - 1 szczypta(y) majeranek - 1 szczypta(y) ser gouda - 10 dag Etapy przyrządzania1
Pieczarki oczyść, odetnij o-gonki, posiekaj je. Posiekaj cebulę i natkę. Rozgrzej olej, przysmaż cebulę i posiekane ogonki pieczarek. Dodaj metkę wyciśniętą z osłonek i smaż na silnym ogniu 5 minut. Farsz posyp natką, przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, wyjmij. Do tłuszczu po smażeniu dodaj śmietanę i pomidory, zagotuj. Przypraw majerankiem, solą, pieprzem. Kapelusze pieczarek ułóż w formie żaroodpornej, nadziej farszem. Posyp startym serem i polej sosem. Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 175 st. i zapiekai ok. 20 min.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|