|
||||||||||
Drobiowe rogaliki z niespodziankąKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki pierś z kurczaka - 80 dag ser edamski - 8 szt. szynka - 8 szt. szpinak - 10 op. masło - 3 łyżka(i) marchew - 20 dag jajko - 2 szt. pieprz zielony - 1 łyżeczka(i) mąka - 1 łyżka(i) bulion - 120 ml śmietana - 4 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Filety opłucz, osusz. Ponacinaj tak, aby po rozłożeniu powstały duże płaty. Przykryj folią. Lekko rozbij. Usuń folię.
Na mięsie ułóż plastry sera. Na nim sparzone liście szpinaku. Przykryj je szynką.
Na patelni rozgrzej masło, na nim przysmaż marchewkę z groszkiem. Dodaj roztrzepane jajka i zielony pierz. Posól. Następnie podgrzewaj, aż masa się zetnie. Ostudź.
Ostudzoną masę nakładaj porcjami na przygotowane mięso. Płaty mięsa zroluj. Zepnij. Obsmaż na oleju. Przełóż do brytfanki, podlej odrobiną wody i wstaw na 15 min do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st.
Tłuszcz po smażeniu mięsa oprósz mąką. Zasmaż, mieszając. Następnie podlej rosołem i śmietaną. Dodaj kolorowy pieprz. Przypraw do smaku. Podaj jako sos do mięsa.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|