|
||||||||||
Ciasto biszkoptoweKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki jajko - 4 szt. mąka tortowa - 1 szkl. cukier - 1 szkl. proszek do pieczenia - 1 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Przesiać mąkę i zmieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem. Do ubitych jajek dodać partiami mąkę — delikatnie wymieszać. Ciasto nałożyć do tortownicy uprzednio nasmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) i piec do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu ciasta temperaturę podwyższyć do 220 °C - 240 °C i piec jeszcze około 15 min.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|