Kotlety wieprzowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Czas przygotowania:
50 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
12 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kotlety wieprzowe z jabłkami

Potrzebne składniki

• kotlety wieprzowe - 4 szt.
• jabłka renety - 4 szt.
• śmietana - 1/8 l
• masło - 1 łyżka(i)
• sól pieprz - po 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

żaroodporne naczynie, szatkownica

Etapy przyrządzania

1
Kotlety (nie rozbijać) natrzeć lekko solą i posypać pieprzem. Obrane jabłka cienko poszatkować. Żaroodporne naczynie dobrze posmarować tłuszczem, włożyć do niego kotlety, położyć na nich poszatkowane jabłka i polać śmietaną. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut.

Jak podawać?

podawać z ziemniakami lub ryżem ugotowanym na sypko Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher