Kapusta z grzybami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wigilia
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kapusta z grzybami

Potrzebne składniki

• kapusta kiszona - 800 g
• suszone grzyby - 30 g
• mąka - 1 łyżka(i)
• olej - 2 łyżka(i)
• cebula
• sól pieprz cukier
• listek laurowy
• zieli angielskie

Etapy przyrządzania

1
Grzyby opłukać, namoczyć
2
Cebulę obrać, pokroić
3
Ugotować w tej samej wodzie, odsączyć, pokroić. Kapustę razem z cebulą zalać wywarem z grzybów. Dodać sól, przyprawy. Gotować do miękkości
4
Olej podgrzać podsmażyć na nim na rumiano mąkę. Zasmażkę razem z grzybami również dodać do kapusty. Chwilę razem dusić
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher