|
|||||||||
P±czkiKrótki opis potrawyMniam!Potrzebne składniki m±ka - 600 g cukier - 150 g masło - 150 g jaja - 6 szt. mleko - 1/4 l drożdże - 50 g olejek ¶mietankowy - 1 szt. marmolada - 500 g sól cukier puder olej do smażenia Etapy przyrządzania1
Z 1/3 m±ki, mleka i drożdży wykonaj rozczyn. Gdy się już podniesie dodaj jaja, cukier, olejek, resztę m±ki, sól i stopione masło. Wyrób ciasto. Gdy się podniesie uformuj z niego kulki, a do ich ¶rodka wciskaj marmoladę.
2
Połóż je na wysypanej m±k± serwetce. Kiedy p±czki podrosn±, smaż je na gor±cym oleju. Po usmażeniu posyp cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |