|
||||||||||
Ciastka z dziurkąKrótki opis potrawybardzo dobrePotrzebne składniki mąka - 4 szkl. kwaśna śmietana - 1 szkl. masło - 1 kostka(i) cukier puder - 4 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Mąkę, masło, żółtka i śmietanę posiekać nożem, szybko zagnieść ciasto i na dobę wstawić do lodówki. Następnie rozwałkować je na plastry półcentymetrowej grubości., z których wykroić krążki, a kieliszkiem środki. Ciasteczka maczać w lukrze utartym z białek oraz cukru pudru, ułożyć na blasze i piec w gorącym piekarniku 10 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|