Bigos hultajski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wołowin±
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszno¶ć, która zachwyca wszystkich moich go¶ci ;)

Potrzebne składniki

• kapusta kiszona - 1 kg
• cebula - 1 szt.
• smalec - 6 dag
• m±ka - 1 łyżka(i)
• masło - 1 łyżka(i)
• rosół esencjonalny - 3 szkl.
• słonina - 15 dag
• gotowana wołowina - 60 dag
• lisetk laurowy - 1 szt.
• ziarenka pieprzu
• ziele angielskie
• czerwone wino - 0,5 szkl.
• pieprz,sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
w rondlu stopic smalec, dodać posiekan± kiszon± kapuste, listek, ziele angielskie i pieprz, zalać rosołem, gotować.Gdy kapusta będzie na wpół miękka, dodać pokrojon± w kostkę słoninę i mięso wołowe, gotować często mieszaj±c.Pod koniec kapustę zagę¶cić zasmażk± z masła i m±ki, doprawić sol±, pieprzem, wlać wino.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)