|
|||||||||
Bigos hultajskiKrótki opis potrawyPyszno¶ć, która zachwyca wszystkich moich go¶ci ;)Potrzebne składniki kapusta kiszona - 1 kg cebula - 1 szt. smalec - 6 dag m±ka - 1 łyżka(i) masło - 1 łyżka(i) rosół esencjonalny - 3 szkl. słonina - 15 dag gotowana wołowina - 60 dag lisetk laurowy - 1 szt. ziarenka pieprzu ziele angielskie czerwone wino - 0,5 szkl. pieprz,sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
w rondlu stopic smalec, dodać posiekan± kiszon± kapuste, listek, ziele angielskie i pieprz, zalać rosołem, gotować.Gdy kapusta będzie na wpół miękka, dodać pokrojon± w kostkę słoninę i mięso wołowe, gotować często mieszaj±c.Pod koniec kapustę zagę¶cić zasmażk± z masła i m±ki, doprawić sol±, pieprzem, wlać wino.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |