Wiosenna przekąska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Przekąska w skład której wchodzi sałata, cykoria, kiełki, orzechy włoskie. Wszystko otulone sosem viengret.

Potrzebne składniki

• 3- 4 liście sałaty lodowej, - 1 cykoria, - kilka łodyg selera naciowego
• garść kiełków ulubionych rodzajów
• garść orzechów włoskich, - 2-3 śliwki suszone
• zielone paseczki wszelkich jarzyn
• sos vinagrette

Etapy przyrządzania

1
1) Sałatę i cykorię rwiemy palcami na drobne kawałki. Z łodyg selera ściągamy grubsze włókna i kroimy na dość drobne kawałki. Śliwki również. 2) Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dorzucamy do nich kiełki. 3) Schładzamy w lodówce przez chwilę. Bezpośrednio przed wydaniem mieszamy dłońmi, wlewając sos vinegrette.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher