|
|||||||||
Grecka sałatkaKrótki opis potrawyorientalna, pyszna.Potrzebne składniki cebula - 30 dag woda - 0,5 szkl. białe wino - 0,5 szkl. olej - 4 łyżka(i) cukier - 1 łyżeczka(i) kwasek cytrynowy - 1 łyżeczka(i) sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) ziele angielskie li¶ć laurowy Etapy przyrządzania1
Wodę zagotować z winem i olejem oraz kilkoma ziarnami pieprzu, 3 ziarnami ziela angielskiego, sol±, cukrem, kawałkiem li¶cia laurowego. cebulki oczy¶cić, obrać, umyć, os±czyć, wrzucić na wrz±tek. Gotować pod przykryciem około 10 minut, dodać kwasek cytrynowy. Przełożyć do słoików i pasteryzować 15 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |