Marokański przysmak

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Papryka? Do słoika!

Potrzebne składniki

• papryczki chili bez pestek - 50 dag
• oliwa z oliwek - 0,5 szkl.
• sól - 2 łyżka(i)
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Papryczki zalać wrzącą woda, tak by były całkowicie przykryte, odstawić na około 20 minut. Gdy zupełnie zmiękną, osączyć, zmiksować z 1/2 szklanki wody, w której się moczyły. Połączyć z oliwą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą, dokładnie wymieszać. Przełożyć do wcześniej przygotowanych słoiczków. Na wierzch nalać cienką warstwę oliwy, zamknąć.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher