|
||||||||||
Ciasto porzeczkoweKrótki opis potrawysmacznePotrzebne składniki mąka - 25 dag margaryna - 25 dag cukier - 25 dag proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) sok z cytryny mrożone porzeczki - 30 dag Etapy przyrządzania1
Margarynę utrzeć z żółtkami, cukrem i sokiem z cytryny. wsypać mąkę z proszkiem, dodać ubitą pianę z białek 1 3/4 porzeczek, wymieszać. Piec około godzinę w temperaturze 180C. Ozdobić porzeczkami, posypać cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|