|
|||||||||
Piętrowa kanapkaKrótki opis potrawyPożywne ¶niadanko nie tylko dla dzieci.Potrzebne składniki pełnoziarnisty chleb - 2 kromki masło - pół łyżeczka(i) 1 plaster pieczeni lub pół puszki tuńczyka rzodkiewki - 3 szt. sałata - 2 li¶cie szczypiorek pomidor - pół szt. gał±zki rzerzuchy lub kiełki - kilka oliwki - kilka Etapy przyrządzania1
1. Kromki chleba posmarować masłem, położyć umyty i dokładnie osuszony li¶ć sałaty, a na nim plaster pieczeni lub tuńczyka os±czonego z zalewy.
2. Rzodkiewki oczy¶cić, dokładnie umyć, pokroić w plasterki, ułożyć je na mięsie.
3. Przełożyć li¶ciem sałaty, posypać pokrojonym w słomkę szczypiorkiem, ułożyć na nim plastry pomidora.
4. Posypać gał±zkami rzeżuchy lub kiełkami, pokryć kromk± posmarowanego masłem chleba.
5. Kanapkę ozdobić oliwkami, można też pokroić je i włożyć do ¶rodka kanapki między warzywa.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |