Piętrowa kanapka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dla dzieci
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pożywne ¶niadanko nie tylko dla dzieci.

Potrzebne składniki

• pełnoziarnisty chleb - 2 kromki
• masło - pół łyżeczka(i)
• 1 plaster pieczeni lub pół puszki tuńczyka
• rzodkiewki - 3 szt.
• sałata - 2 li¶cie
• szczypiorek
• pomidor - pół szt.
• gał±zki rzerzuchy lub kiełki - kilka
• oliwki - kilka

Etapy przyrządzania

1
1. Kromki chleba posmarować masłem, położyć umyty i dokładnie osuszony li¶ć sałaty, a na nim plaster pieczeni lub tuńczyka os±czonego z zalewy. 2. Rzodkiewki oczy¶cić, dokładnie umyć, pokroić w plasterki, ułożyć je na mięsie. 3. Przełożyć li¶ciem sałaty, posypać pokrojonym w słomkę szczypiorkiem, ułożyć na nim plastry pomidora. 4. Posypać gał±zkami rzeżuchy lub kiełkami, pokryć kromk± posmarowanego masłem chleba. 5. Kanapkę ozdobić oliwkami, można też pokroić je i włożyć do ¶rodka kanapki między warzywa.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)