Angielskie keksiki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ciasto keksowe.

Potrzebne składniki

• mąka - 25 dag
• masło lub margaryna - 25 dag
• cukier - 25 dag
• jajka - 4 szt.
• proszek do pieczenia - 1 płaska łyżeczka(i)
• kandyzowana skórka pomarańcza - 10 dag
• kakao - 2 łyżka(i)
• migdały - 1
• rodzynki - 10 dag
• rum - 1 kieliszek

Etapy przyrządzania

1
1. Rodzynki umyć, osączyć, namoczyć w rumie, obrane migdały posiekać z kandyzowaną skórką. 2. Masło lub margarynę utrzeć, dodając kolejno cukier, żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i bakalie, na końcu wymieszać z pianą z ubitych białek. 3. Ciasto przełożyć do foremek wyłożonych pergaminem, piec 1 godzinę w temperaturze 190 stopni C.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher