|
||||||||||
Galaretki z warzywKrótki opis potrawyDla smakoszy warzywnych galaretek.Potrzebne składniki małe konserwowe kolby kukurydzy - 1 puszka(i) papryka - 1/2 szt. bulion - 1/2 l marchewka - 2 szt. sól pieprz natka pietruszki żelatyna - 2 łyżka(i) sałata - do dekoracji Etapy przyrządzania1
1. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody, potem podgrzać i rozpuścić w bulionie (może być z kostki), przyprawić solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce.
2. Marchewki umyć, ugotować, pokroić, paprykę pokroić w drobną kostkę, posiekać natkę pietruszki, umyć i osączyć liście sałaty, odcedzić kukurydzę.
3. Warzywa ułożyć w miseczkach, zalać tężejącą galaretą, a kiedy zastygnie, wyjąć z naczyń, ułożyć na liściach sałaty, udekorować natką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|