|
|||||||||
Camembert z ananasemKrótki opis potrawypycha:))Potrzebne składniki 2 serki camembert 4 kr±żki ananasów z puszki ki¶ć dorodnych winogron 2 żółtka tarta bułka wymieszana z mielonymi orzechami włoskimi(pól na pół) do panierowania olej listki winogron Etapy przyrządzania1
Serki kroimy w poprzek na połowę, obtaczamy w roztrzepanych widelcem żółtkach(gdy s± zbyt gęste, można dodać łyżeczkę ¶mietany), panierujemy w tartej bułce z orzechami, smażymy na gor±cym tłuszczu, rumieni±c z obu stron.
Na wyłożonych listkami winogron talerzykach układamy usmażone porcje, na wierzchu kładziemy kr±żek ananasa, w jego ¶rodek dorodne winogrono, boki zak±ski otaczamy winogronami.Podajemy gor±ce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |