|
||||||||||
Lody wiosenneKrótki opis potrawyLody wiosennePotrzebne składniki 50 dag truskawek sok z 2 cytryn 20 dag cukru pudru cukier waniliowy 1 szklanka śmietany kremówki Etapy przyrządzania1
Zagotować z cukrem 1 szklankę wody stale mieszając. Ostudzić. Truskawki opłukać, osuszyć i usunąć szypułki. Przetrzeć przez sito lub zmiksować z ostudzonym syropem, dodając sok z cytryn. Masę truskawkową przelać do płaskiej foremki, przykryć folią aluminiową i wstawić do zamrażalnika. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając cukier waniliowy. Kiedy masa truskawkowa zacznie zamarzać, należy ją pokruszyć widelcem, a następnie dokładnie wymieszać z bitą śmietaną. Ponownie przykryć folią aluminiową i wstawić do zamrażalnika na kilka godzin, od czasu do czasu mieszając.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|