Jaja w pieczarkach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
35 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Tanie i łatwe w wykonaniu danie na kolację lub na ¶niadanie;)

Potrzebne składniki

• Pieczarki - 40
• Cebula - 2 szt.
• ¦mietana zwykła - 100 ml
• m±ka - 1 łyżka(i)
• Jajka (1 na osobę) - 4 szt.
• Natka pietruszki
• Masło - 2 łyżka(i)
• Sól, pieprz

Przydatne akcesoria

Deska do krojenia, nóż, patelnia.

Etapy przyrządzania

1
Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Gdy będzie jasnozłota wsypać drobno pokrojone pieczarki, posolić, doprawić pieprzem. Wszystko smażyć 10 -15 minut. Po odparowaniu opruszyć pieczarki m±k±, dodać smietanę i zamieszać. Wbijać po jednym jajku, smażyć, aż jaja się zetn±. Smacznego!

Jak podawać?

Z ziemniakami i surówk± Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)