|
||||||||||
Czekoladowy przekładaniecKrótki opis potrawyCzekoladowy placuszek.Potrzebne składniki mąka pszenna - 40 dag budyń czekoladowy - 1 op. proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) jajka - 4 szt. masło - 15 dag cukier - 1 szkl. mleko - 1/2 szkl. krem czekoladowy - 1 op. czekolada deserowa - 1 tabliczka tłuszcz - do posmarowania form bułka tarta - do posypania formy Etapy przyrządzania1
1. Masło utrzeć z cukrem i jajkami, dodać mąkę wymieszaną z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia oraz mleko, wymieszać.
2. Formę posmarować tłuszczem, posypać tartą bułką, wyłożyć ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni C, piec około 45 minut, wystawić i przekroić na 3 blaty.
3. Przygotować krem według przepisu na opakowaniu, przełożyć ciasto, polać rozpuszczoną czekoladą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|