Wiśniowa krajanka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Desery
Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Prawie jak torcik wiśniowy.

Potrzebne składniki

• jajka - 5 szt.
• mąka pszenna - 15 dag
• mąka ziemniaczana - 5 dag
• cukier - 15 dag
• czekolada w proszku - 5 dag
• masło - 5 dag
• gotowa polewa czekoladowa - 1 op.
• budyń waniliowy - 1 szt.
• mleko - 1/2 l
• dżem wiśniowy - 3 łyżka(i)
• wiśniówka - 1 kieliszek
• cukier do masy - 3 łyżka(i)
• masło do masy - 25 dag

Etapy przyrządzania

1
1. Żółtka utrzeć z 1/3 cukru, białka ubić na pianę, dodać resztę cukru. 2. Wymieszać mąkę z czekoladą w proszku. 3. Masę żółtkową wymieszać z pianą, mąką i czekoladą. 4. Dodać rozpuszczone masło. 5. Ciasto przełożyć do podłużnej formy, piec 40 minut w 180 stopniach C, ostudzić, przekroić na 3 blaty. 6. Masa do przełożenia ciasta (krem): ugotować budyń, ostudzić, masło utrzeć na puszystą masę, dodać budyń, dżem i wiśniówkę. 7. Blaty przełożyć polewą czekoladową i kremem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher