|
||||||||||
Jogurtowy przysmak z wiosennymi warzywami
Krótki opis potrawyJogurtowy przysmak z wiosennymi warzywamiPotrzebne składniki 1,5 litra jogurtu naturalnego (bez cukru) 6 rzodkiewek 1 ogórek 2 burak kilka gałązek szczypiorku kilka gałązek natki pietruszki sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Ogórka obrać i wraz z oczyszczoną rzodkiewką pokroić w drobną kostkę. Buraki dokładnie umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Warzywa połączyć z jogurtem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Podawać ozdobione natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|