Jarzynowa z makaronem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Jarzynowa z makaronem

Potrzebne składniki

• róża brokułów - 2 marchewki - pietruszka - cebula - czerwona papryka
• por - 3 kostki bulionowe - 15 dag makaronu (np. rurki) - 2 łyżki masła
• łyżka oliwy z oliwek - sól - pieprz - ostra papryka w proszku

Etapy przyrządzania

1
1. Makaron ugotować na półmiękko, odcedzić. 2. Cebulę obrać, pokroić, paprykę umyć, wyj±ć gniazdo nasienne, poci±ć w kostkę. Pietruszkę, marchewki i por oczy¶cić, poszatkować. 3. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać masło, wrzucić cebulę, zeszklić, dołożyć pozostałe warzywa, podsmażyć pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut, wrzucić do garnka. 4. Dodać kostki bulionowe, zalać 1 i 1/2 l gor±cej wody, gotować 10 minut, wsypać podzielone na małe różyczki brokuły, gotować jeszcze 10 minut, wrzucić makaron, doprowadzić do wrzenia, zestawić, przyprawić do smaku sol±, pieprzem i ostr± papryk±.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)