Duszone grzyby

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Czas przygotowania:
1 godzina
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne grzybki

Potrzebne składniki

• grzyby le¶ne (mog± być mieszane) - 50 dag
• ¶mietana 12% lub jogurt - 1/3 szkl.
• cebula - 1 szt.
• masło - 1 łyżka(i)
• sól
• pieprz
• natka pietruszki
• m±ka - troszeczkę do oprósz

Etapy przyrządzania

1
1. Oczyszczone grzyby umyć, os±czyć poszatkować. 2. Cebulę posiekać i podsmażyć na ma¶le, dodać grzyby, dusić 15 minut, oprószyć m±k±, wlać ¶mietanę lub jogurt, dusić 30 minut., przyprawić sol± i pieprzem. 3. Gor±c± potrawę posypać posiekan± natk±, od razu podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)