|
|||||||||
Duszone grzybyKrótki opis potrawyPyszne grzybkiPotrzebne składniki grzyby le¶ne (mog± być mieszane) - 50 dag ¶mietana 12% lub jogurt - 1/3 szkl. cebula - 1 szt. masło - 1 łyżka(i) sól pieprz natka pietruszki m±ka - troszeczkę do oprósz Etapy przyrządzania1
1. Oczyszczone grzyby umyć, os±czyć poszatkować.
2. Cebulę posiekać i podsmażyć na ma¶le, dodać grzyby, dusić 15 minut, oprószyć m±k±, wlać ¶mietanę lub jogurt, dusić 30 minut., przyprawić sol± i pieprzem.
3. Gor±c± potrawę posypać posiekan± natk±, od razu podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |