Pikantne grzybki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Grzybki na ostro.

Potrzebne składniki

• drobne pieczarki lub grzyby leśne - 50 dag
• małe cebulki - 50 dag
• oliwa z oliwek - 3 łyżka(i)
• keczup - 1/2 szkl.
• sól
• pieprz
• chili lub mielona papryka
• zielenina (koperek, pietruszka itp.)

Etapy przyrządzania

1
1. Cebulki obrać, wrzucić na solony wrzątek, gotować 10 minut, odcedzić. 2. Grzyby oczyścić, starannie umyć, osączyć, obgotować w wywarze z cebulek, osączyć. 3. W rondlu lekko rozgrzać olej, dodać cebulki i grzyby oraz pół szklanki wywaru, dusić na wolnym ogniu 10 minut. 4. Dodać keczup, dusić jeszcze pięć minut, przyprawić do smaku przyprawami, posypać zieleniną i podawać z pieczywem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher