Szparagi pod beszamelem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

szparagi

Potrzebne składniki

• szparagi - 80 dag
• masło - 3 łyżka(i)
• m±ka - 1 łyżka(i)
• mleko - 2 szkl.
• ¶mietana - 1/2 szkl.
• żółtko
• tarta bułka
• sól cukier

Etapy przyrządzania

1
Szparagi opłukać, odci±ć zdrewniałe końce. Zagotować w garnku wodę, posolić , dodać 1/2 łyżeczki cukru. Włożyć szparagi, gotować ok 20 min na małym ogniu. Odcedzić, trzymać w cieple.
2
Dwie łyżki masła rozgrzać w rondlu
3
Dodać m±kę, krótko przesmażyć
4
Wlać mleko i ¶mietanę, ci±gle mieszaj±ć, podgrzewać na małym ogniu, aż sos wyraĽnie zgęstnieje
5
Zdj±ć z ognia dodać żółtko, dokładnie wymieszać. Sos przyprawić do smaku sol±.
6
Pozostałe masło rozgrzać na patelni
7
Dodać bułkę tart±, smażyć, aż się zarumieni. Szparagi ułożyć na talerzu, polać je sosem beszamelowym, a następnie zasmażk± z masła i tartej bułki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)