|
||||||||||
Dip jabłkowyKrótki opis potrawyPodawac do gotowanej wolowiny, cieleciny i ozorków.Potrzebne składniki 2-3 kwaskowate jablka 3 lyzki startego chrzanu 2 lyzki wytrawnego bialego wina lyzka oliwy 5 dag rodzynków pol lyzeczki mielonego cynamonu sok z cytryny cukier Etapy przyrządzania1
Jablka myjemy, trzemy na tarce o duzych oczkach, mieszamy z chrzanem, oliwa i winem oraz ze sparzonymi wczesniej rodzynkami. Doprawiamy do smaku cukrem, cynamonem i sokiem z cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|