Zimna zupa z pomidorów i papryki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zimna zupa z pomidorów i papryki

Potrzebne składniki

• Pomidory 500 g * Ogórki 600 g * Papryka czerwona 600 g
• Cebula 100 g * Czosnek 1 mały z±bek
• Czerwony ocet winny * Olej sojowy * Sól * ¦wieżo zmielony biały pieprz * Szczypiorek

Etapy przyrządzania

1
Z około 100 g pieczonej papryki zdj±ć skórę i pokroić w drobn± kostkę. Ze 100 g obranego ogórka wyj±ć pestki, pokroić w drobn± kostkę. Pozostałe warzywa pokroić w grub± kostkę, razem ze skór±, a czosnek posiekać bardzo drobno. Do malaksera włożyć pokrojone warzywa, wraz z czosnkiem, dolać trochę wody oraz ocet i zmiksować. Po dokładnym zmiksowaniu cało¶ć przecedzić przez stalowe sito typu „chińczyk”, o dosyć dużych otworach, w celu przeci¶nięcia jak najwięcej zawarto¶ci. Do tak przygotowanej zupy wlać olej i mieszać ręcznie trzepaczk± rózgow±. Doprawić do smaku sol± i ¶wieżo zmielonym białym pieprzem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)