|
|||||||||
Zimna zupa z pomidorów i paprykiKrótki opis potrawyZimna zupa z pomidorów i paprykiPotrzebne składniki Pomidory 500 g * Ogórki 600 g * Papryka czerwona 600 g Cebula 100 g * Czosnek 1 mały z±bek Czerwony ocet winny * Olej sojowy * Sól * ¦wieżo zmielony biały pieprz * Szczypiorek Etapy przyrządzania1
Z około 100 g pieczonej papryki zdj±ć skórę i pokroić w drobn± kostkę. Ze 100 g obranego ogórka wyj±ć pestki, pokroić w drobn± kostkę. Pozostałe warzywa pokroić w grub± kostkę, razem ze skór±, a czosnek posiekać bardzo drobno. Do malaksera włożyć pokrojone warzywa, wraz z czosnkiem, dolać trochę wody oraz ocet i zmiksować. Po dokładnym zmiksowaniu cało¶ć przecedzić przez stalowe sito typu „chińczyk”, o dosyć dużych otworach, w celu przeci¶nięcia jak najwięcej zawarto¶ci. Do tak przygotowanej zupy wlać olej i mieszać ręcznie trzepaczk± rózgow±. Doprawić do smaku sol± i ¶wieżo zmielonym białym pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |