Barszcz chrzanowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Barszcz chrzanowy

Potrzebne składniki

• 25 dag ko¶ci cielęcych lub wołowych, 15 dag wędzonki, 25 dag włoszczyzny
• 2-4 jaja ugotowane na twardo, 5 łyżek startego chrzanu
• 4 z±bki czosnku, łyżka m±ki, pół szklanki ¶mietany
• listek laurowy, natka pietruszki, pieprz, sól

Etapy przyrządzania

1
Ko¶ci umyć, warzywa obrać i opłukać. Z ko¶ci i warzyw ugotować pięć szklanek wywaru, odcedzić, dodać starty chrzan, pokrojon± i podsmażon± wędzonkę oraz czosnek roztarty z sol±. Zabielić barszcz ¶mietan± rozmieszan± z m±k±. Zagotować i doprawić do smaku. Na talerzach ułożyć przekrojone na pół jaja i wlać barszcz. Posypać posiekan± natk±.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)