|
|||||||||
Barszcz chrzanowyKrótki opis potrawyBarszcz chrzanowyPotrzebne składniki 25 dag ko¶ci cielęcych lub wołowych, 15 dag wędzonki, 25 dag włoszczyzny 2-4 jaja ugotowane na twardo, 5 łyżek startego chrzanu 4 z±bki czosnku, łyżka m±ki, pół szklanki ¶mietany listek laurowy, natka pietruszki, pieprz, sól Etapy przyrządzania1
Ko¶ci umyć, warzywa obrać i opłukać. Z ko¶ci i warzyw ugotować pięć szklanek wywaru, odcedzić, dodać starty chrzan, pokrojon± i podsmażon± wędzonkę oraz czosnek roztarty z sol±. Zabielić barszcz ¶mietan± rozmieszan± z m±k±. Zagotować i doprawić do smaku. Na talerzach ułożyć przekrojone na pół jaja i wlać barszcz. Posypać posiekan± natk±.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |