|
|||||||||
Bulion grzybowyKrótki opis potrawyBulion grzybowyPotrzebne składniki 500 g klejówki kleistej i ma¶laka żółtego, 2 łyżki bulionu, pieprz, sól, 4 żółtka, zielona pietruszka Etapy przyrządzania1
Grzyby pokroić na połówki, ewentualnie ćwiartki i ugotować w trzech szklankach wody. Wyj±ć. W wywarze rozpu¶cić bulion i ponownie włożyć grzyby. Przyprawić sol± i pieprzem. Na każdy talerz wybić po jednym żółtku i zalać bulionem. Podawać z posiekan± pietruszk±.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |