|
||||||||||
Grzanki z serem szwajcarskim i polędwicąKrótki opis potrawyGrzanki z serem szwajcarskim i polędwicąPotrzebne składniki 20 kromek bułki (3/4 długiej bułki kanapkowej) 20 cienkich plastrów sera szwajcarskiego (12-15 dag)Etapy przyrządzania1
Długą bułkę kanapkową kroimy cienko ze skórki, kroimy na kromki grubości 1 cm. Każdą kromkę smarujemy cienko masłem i kładziemy plaster sera. Pomiędzy 2 kromki obłożone serem wkładamy plaster polędwicy. W ten sposób powstaje grubsza grzanka z polędwicą i serem. Po wyrównaniu brzegów grzanki przewiązujemy na krzyż grubszą białą nitką, aby się nie rozleciały, układamy w odstępach na blasze i wstawiamy do bardzo gorącego piekarnika na 8-10 min. Grzanki z wierzchu powinny być zrumienione, chrupiące, wewnątrz miękkie. Podajemy jako gorącą przekąskę, usunąwszy uprzednio nitki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|