ROLADA Z ŻURAWINĄ

Aktualna ocena: 0
dodany przez: amif
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

tradycyjna rolada z dodatkiem żurawiny

Potrzebne składniki

• pierś z indyka (ok. 1,5 kg)
• 50 dag żurawin
• cebula
• łyżeczka mąki ziemniaczanej
• olej
• 5 dag sera żółtego
• sól, pieprz, cukier

Etapy przyrządzania

1
Żurawiny oczyścić, wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć z posiekaną cebulą. Dodać nieco cukru oraz mąkę rozmieszaną z zimna wodą. Mięso rozkroić na płat, natrzeć solą i pieprzem. Na płacie ułożyć plastry sera oraz ostudzoną żurawinę. Mięso zwinąć ciasno, związać nicią. Roladę posmarować olejem, ułożyć w żaroodpornej formie. Piec ok. 1,5 kg godziny w temp. 180şC. Roladę podawać na ciepło lub zimno.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: amif
amif
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (25)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher