Sztuka mięs w sosie z kasz±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: cassia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowin±
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Proste danie składaj±ce się z 3 składników ale za to pyszne.Podawane z kasz± lub jak kto woli z ryżem.

Potrzebne składniki

• mięso wieprzowe - 100 g
• kasza jęczmienna - 200 g
• włoszczyzna - 50 g

Etapy przyrządzania

1
Mięso umyć, pokroić w kawałki i usmażyć. Następnie przełożyć do garnka i dusić na lekkim ogniu. Umyć warzywa, oczy¶cić i pokroić w drobn± kostkę. Wrzucić do mięsa i wszystko dusić aż warzywa będ± miękkie. Ugotować kaszę jęczmienn±. Podawać razem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cassia
cassia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (36)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)