CHRUPIˇCE ¦LEDZIE

Aktualna ocena: 0
dodany przez: amif
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
• Polska
• Wigilia
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

¶ledzie na chrupi±co

Potrzebne składniki

• 6 ¶ledzi z beczki
• 4-5 płatów ¶ledziowych matias
• 3 cebule
• z±bek czosnku
• 4 kromki razowego chleba
• jajko
• szczypta czarnego pieprzu Kamis
• m±ka, olej

Etapy przyrządzania

1
¦ledzie z beczki namoczyć przez cał± noc. Filety z matiasów moczyć w wodzie przez 2-3 godziny. Wymoczone tuszki rozkroić wzdłuż na pół, oczy¶cić, po czym dokładnie opłukać (mlecze zachować). Przygotować farsz: filety z matiasów, mlecze ¶ledziowe, kromki chleba razowego oraz cebule i czosnek zemleć do miski. Wbić jajo, dodać pieprz, dokładnie wymieszać. Nałożyć farsz do tuszek ¶ledziowych, po czym cało¶ć obtoczyć grubo w m±ce. Na patelni rozgrzać olej, smażyć ryby aż nabęd± złotobr±zowego koloru. Podawać z kompotem wigilijnym.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: amif
amif
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (25)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)