|
|||||||||
CHRUPIˇCE ¦LEDZIEKrótki opis potrawy¶ledzie na chrupi±coPotrzebne składniki 6 ¶ledzi z beczki 4-5 płatów ¶ledziowych matias 3 cebule z±bek czosnku 4 kromki razowego chleba jajko szczypta czarnego pieprzu Kamis m±ka, olej Etapy przyrządzania1
¦ledzie z beczki namoczyć przez cał± noc. Filety z matiasów moczyć w wodzie przez 2-3 godziny. Wymoczone tuszki rozkroić wzdłuż na pół, oczy¶cić, po czym dokładnie opłukać (mlecze zachować).
Przygotować farsz: filety z matiasów, mlecze ¶ledziowe, kromki chleba razowego oraz cebule i czosnek zemleć do miski. Wbić jajo, dodać pieprz, dokładnie wymieszać.
Nałożyć farsz do tuszek ¶ledziowych, po czym cało¶ć obtoczyć grubo w m±ce. Na patelni rozgrzać olej, smażyć ryby aż nabęd± złotobr±zowego koloru. Podawać z kompotem wigilijnym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |