|
||||||||||
Rodzynkowa babaKrótki opis potrawydobraPotrzebne składniki mąka - 25 dag margaryna - 25 dag cukier - 25 dag jaja - 4 szt. rodzynki - 10 dag sherry - 3 łyżka(i) rum - 3 łyżka(i) proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) cynamon - 0,5 łyżeczka(i) zmielona gałka muszkatołowa - 0,5 łyżeczka(i) sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Utrzeć margarynę z cukrem, nie przerywając ucierania dodać jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połączyć z resztą składników, wymieszać, dodać opłukane i odsączone rodzynki, dobrze wyrobić. Piec około 90 minut w temperaturze 175C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|