Zupka Chińska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: made_in_china
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Chiny
• Zupy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

nierobiona w Radomiu :)

Potrzebne składniki

• marchewki - 2 szt.
• pietruszki - 2 szt.
• selera - 1/2 szt.
• piersi z kurczaka - 2 szt.
• makaron sojowy - 1/2 op.
• grzyby mun - 3/4 kubka
• bulion grzybowy - 1/2 kostka(i)
• bulion drobiowy - 1 kostka(i)
• sos sojowy - 1 łyżeczka(i)
• sól i pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Pietruszkę, marchewkę i seler umyj, obierz i ugotuj na parze. To samo zrób z piersią.
2
W dwóch osobnych miskach makaron i grzybki zalej gorącą wodą i pozostaw na około 5 minut.
3
Przygotuj bulion z 1½ litra wody i dopraw do smaku sosem sojowym. Ugotowane warzywa i mięso pokrój w drobną kostkę. Ostudź grzyby i zrób z nimi to samo.
4
Do talerza nałóż warzywa, mięso, makaron i grzybki, a następnie zalej bulionem. Smacznego
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher