Zupa jogurtowo-miętowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kuchnia turecka

Potrzebne składniki

• 1,5 litra bulionu mięsnego
• 10 dag ryzu
• lyzeczka posiekanaj swiezej miety
• lyzeczka masla
• 25 dag gestego jogurtu naturalnego
• żółtko

Etapy przyrządzania

1
Ryż wsypujemy do bulionu i gotujemy okolo 15 minut na malym ogniu pod przykryciem. Mieszamy jogurt z żółtkiem, nie przerywajac mieszania, powoli wlewamy do zupy. Zdejmujemy zupe z ognia, studzimy. Topimy maslo , wrzycamy do niego posiekana miete (na kilka sekund) Mieste z maslem dodajemy do zupy. Mozemy przyprawic do smaku slodką papryka.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher