|
||||||||||
Zupa jogurtowo-miętowaKrótki opis potrawyKuchnia tureckaPotrzebne składniki 1,5 litra bulionu mięsnego 10 dag ryzu lyzeczka posiekanaj swiezej miety lyzeczka masla 25 dag gestego jogurtu naturalnego żółtko Etapy przyrządzania1
Ryż wsypujemy do bulionu i gotujemy okolo 15 minut na malym ogniu pod przykryciem. Mieszamy jogurt z żółtkiem, nie przerywajac mieszania, powoli wlewamy do zupy. Zdejmujemy zupe z ognia, studzimy. Topimy maslo , wrzycamy do niego posiekana miete (na kilka sekund) Mieste z maslem dodajemy do zupy. Mozemy przyprawic do smaku slodką papryka.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|