Sellou

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Bliski Wschód
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Deser kuchni arabskiej.

Potrzebne składniki

• po 5 dag sezamu i posiekanych migdalow
• lyzka oleju
• 1/2 - 1 lyzka nasion anyzu
• 25 dag mąki
• 12 dag masła startego na wiorki
• 5 dag cukru
• 1/2 lyzecZki cukru pudru
• 1/2 lyzeczki cynamonu
• Dekoracja: migdały i cukier puder

Etapy przyrządzania

1
Sezam prazymy na suchej patelni i wkladamy do blendera. Migdaly mieszamy z olejem i prazymy w goracym piekarniku, az zbrazowieje. Co jakis czas mieszajac. dodajemy do sezamu, wsypujemy anyz. Miksujemy na gładka mase. Makę prazymy w brytfannie na srednim ogniu na zloty kolor. Topimy maslo, dodajemy mąkę i mieszamy, aby nic sie nie przypalilo. Gdy masa zgestnieje, zdjac z ognia i polaczyc z sezamem, migdałami i anyzem. Dodajemy cukier, cukier puder i cynamon. Z masy formujemy kulki, ozdabiamy je migdałami, posypujemy cukrem pudrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
Najczęściej szukacie
© 2007-2017 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher